Főoldal :: Hasznos tudnivalók HORVÁTH & TSA 2019.11.15
 
Szervíz

MÁRKASZERVÍZ
Gázkészülék szervíz Gázvezeték felülvizsgálat

06-30-9775-738

Társasházi gázszerelés - Gázszerelés - Gázvezeték szerelés - Gázvezeték ellenörzés - Gázszag - Hiba felltárás - Gázvezeték szerelés ( 06-30 ) 9775-738

ARISTON - IMMERGAS - FERROLI - FÉG - WESTEN - QUADRIGA - TERMOMAX - SAFOTO - MÁRKAKÉPVISELET - SZERVÍZ - GÁZKÉSZÜLÉK CSERE Válajuk a felsorolt gázkészülék márkák szerelését , javitását, felülvizsgálatát ,szervizelését Tel. 06-30-9775-738

Gázkészülék karbantartás , tisztítás , felülvizsgálat ,ellenörzés.

  Gyakori kérdések

Mit tartalmaz a földgáz?
A földgáz összetételét tekintve 90-95% metánt, 3-5% egyéb szénhidrogént és 1-3% éghetetlen alkotót tartalmaz. Fajsúlya kisebb a levegőénél, ezért a légtérbe jutva felfelé áramlik. A földgáz színtelen és szagtalan. Annak érdekében, hogy a gázszivárgást vagy ömlést könnyen fel lehessen ismerni, a földgázt jellegzetes anyagokkal szagosítják. A szagosítás mértékét rendszeresen ellenőrzik.

Mit tegyek, ha gázszagot érzek?
A gázszag gázszivárgásról árulkodik (melynek oka valamilyen meghibásodás, vagy tömörítetlenség). Ha ez az utcán vagy a lépcsőházban érezhető, úgy a területileg illetékes gázszolgáltatási üzemeket ill. az éjjel-nappali ügyeleteket kell haladéktalanul értesíteni.

Ha a lakásban érez szivárgást, akkor a készülék előtti elzáró csapokat és a gázmérő főcsapját zárja el!
Alaposan szellőztessen ki, a kereszthuzat a leghatékonyabb!
Nem szabad gyufát gyújtani, nyílt lángot használni!
Az elektromos készülékek (televízió, mosógép) üzemállapotán ne változtasson, hiszen az elektromos készülékek be- ill. kikapcsolásakor is keletkezhet elektromos szikra, ami gázrobbanást okozhat! A gázszivárgást előidéző hiba feltárása szakember dolga, ezért kérjük mielőbb hívjon gázszerelő szakembert!

Gázvezetéken gázszivárgás feltárás, műszeres gázszivárgás ellenőrzés.
Gázkészülék gáz szivárgás ellenőrzése - gázvezeték állapot felmérés.
Gáztömörség vizsgálat,fogyasztói vezetéken gázszivárgás megszüntetése.
Gázipari műszaki biztonsági felülvizsgálat - gázszivárgások feltárása.

                   Hívjon bizalommal   Tel: 06 - 30/9775 - 738

Biztonságos a földgáz?
A földgáz használatánál elsősorban a biztonsági szabályokat kell betartani.A biztonságos és takarékos gázfelhasználáshoz a gázkészülékek jó állapota is szükséges, ezért tanácsos a gázkészülékek szakember általi felülvizsgálatát a fűtési szezon előtt elvégeztetni. Nem ritka eset, hogy a több hónapos nyári szünet alatt a fűtőkészülékek kis átmérőjű gyújtóláng fúvókái eltömődnek (por, rovarok).

Nincsenek ellátva égésbiztosítóval a régebben gyártott gáztűzhelyek (pl. Garzon, T4, T9). Ezek esetében a gázláng esetleges kialvását követően (pl. huzatban, az étel kifutásakor) a gáz elégetlenül áramolhat ki az égőn. Ezen készülékeket használat közben nem szabad felügyelet nélkül hagyni. Az új típusú készülékek már fel vannak szerelve égésbiztosítóval (a gázrózsa mellett kis csonk van), így a gáz kialvását követően megszűnik a gáz áramlása.

A fürdőszobai vízmelegítőkben a víz és a gázmennyiség változtatásával 25-65 °C között szabályozható a víz hőmérséklete. A 65 °C feletti hőmérsékletű víz készítését feltétlenül kerülni kell, mert károsodást okozhat a készülékben.

A gáztűzhely begyújtásakor előbb mindig a gyufát gyújtsa meg, vagy a gyújtót tartsa az égőhöz, csak ezt követően nyissa ki a gázcsapot!

A gáztűzhely sütőjével ne melegítse a konyhát, ez balesetforrás lehet!

Kivel ellenőriztessem a berendezéseket?

A gázfogyasztó berendezések műszaki felülvizsgálatát, karbantartását csak szakember végezheti! A gázellátásról szóló 2003. évi XLII. törvény 22.§ (7) bekezdésében előírja a csatlakozó vezeték és a fogyasztói berendezések ötévenkénti műszaki, biztonsági felülvizsgálatát.
A földgázellátásról szóló 2003. évi XLII. törvény 21.§-ában meghatározott szerelési munkák elvégzésére az a gázszerelő jogosult, akit a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Engedélyezési és Közigazgatási Hivatala hatósági nyilvántartásába felvett.
e
gyedi központi fűtésű rendszerébe még nincs beépítve hőfokszabályozó, tegye szabályozhatóvá fűtési rendszerét, hogy az egyes helyiségekben a rendeltetésüknek megfelelő hőmérsékletet tudjon biztosítani.

      Könnyen csökkentheti gázszámláját, mert megfelelő komfortérzet nem csak a léghőmérséklet növelésével érhető el. 20°C hőmérsékleten, 60 százalékos páratartalom esetén a meleg érzet ugyanolyan, mintha 40 százalék páratartalom mellett 22°C lenne. A szoba átlaghőmérsékletének 2 fokos csökkentése fokonként 5%-os energia-megtakarítást eredményez, ezáltal gázszámláját 10%- kal csökkentheti! Ellenőrizze a fűtött helyiségek páratartalmát, szükség esetén párologtasson!

      Végeztesse el fűtőkészülékei karbantartását és beszabályozását, hogy energiafelhasználásuk hatékonyabb legyen!
Régi, elavult készülékektől a mai takarékos és hatékony energiafelhasználás nem várható megfelelő karbantartás és beszabályozás nélkül.
Csak akkor használja fűtőkészülékeit, ha arra valóban szükség van! A gyújtóláng is gázt fogyaszt.
Szellőztetés idejére kapcsolja minimum állásba a fűtőkészülék szabályozóját!
Amennyiben a fűtési szezon után nem végeztette el gázkészülékei karbantartását, úgy pótolja azt mielőbb!
A szakszerű karbantartás az Ön biztonsága és a takarékos gázfogyasztás érdekében szükséges!

Takarékosság a konyhában:

      A fűtőkészülékek időszakos ellenőrzésével szemben a gáztűzhelyeket rendszeresen tisztítani kell. Időnként le kell emelni az égőfedőket a szennyeződések eltávolítása végett, de érdemes tisztán tartani a tűzhely egyéb részeit is. Így nem csak a sütés és főzés válik könnyebbé a karbantartott, jobban szabályozható készülékeken, hanem a gázfogyasztással is tud takarékoskodni.

      Főzés és sütés során a gázlángot minden esetben akkorára állítsa be a gáztűzhely szabályozó gombjaival, hogy a gázláng ne legyen nagyobb az edénynél, mivel a gázláng a legtöbb hőt a lángcsúcsnál adja át.

      Ha a gáztűzhelye főzés során erősen kormoz, hívjon szerelőt, mert a készülék beállításra szorul. A javítást követően az égés hatásfoka is nagymértékben javulni fog, ami megtakarítást eredményezhet.

      Ha az étel felforrt, azonnal állítsa a gázcsapot takaréklángra. Gázt takaríthat meg, ugyanakkor az étel továbbra is főzésben marad és nem fut ki!

      A kormos aljú edény a földgáz tökéletlen égésére utal, így földgázfogyasztása is növekszik, ezért forduljon szakemberhez.

Energiatakarékosság a fürdőszobában:

      A fürdőszobai vízmelegítőkben a víz és a gázmennyiség változtatásával 25 - 65°C között szabályozható a víz hőmérséklete.

      A nyári szezonban a háztartásban használt víz hőmérséklete magasabb, így célszerű a hőfokszabályozót alacsonyabb értékre állítani. Amennyiben ez nem sikerül, forduljon szakemberhez!

      Inkább zuhanyozzon, mint a tele kádban fürödjön, így földgázt és vizet egyszerre takaríthat meg!

      Gázkészülékei karbantartását a fűtési szezon után szakemberrel végeztesse el!

www.ep-shop.hu 

HORVÁTH ÉS TSA

Ügyfélszolgálat
 

Budapest

 
Hétköznap
 8 - 16 h

06- 30/9775-738 

 

_________________

Szolgáltatásaink

Vízszerelés gyorsszolgálat az alábbi tevékenységi körökkel állunk a lakosság, közületek, cégek és társasházak szolgálatában,már 20 éve .Vízvezeték felújítás. Fürdőszoba kiépítés.Fürdőszoba felujítás. Új vízvezeték rendszerek kiépítése ,szerelése.Víz strangok kiépítése cseréje, felújítása.Hideg-melegvíz rendszerek, cirkulációs vezetékek kiépítése. ízvezeték szerelés: Mosdók, mosogatók, szifonok, csapok, WC tartályok javítása-cseréje. Mosógépek, bojlerek bekötése. Csőtörések, ázások megszüntetése.Tevékenységeink, közé tartozik minden, ami vízszerelés, Vízszerelés gyorsszolgálat gázszerelés, dugulás elhárítás gyorsszolgálat. Ezeken a szakterületeken állunk az önök segítségére, bármilyen vízszerelési hiba adódik .Vízvezeték szerelés: Mosdócsapok, mosogató-csapok, kádcsapok, csaptelepek esetében is vállalunk vízszerelést.Csőtörések megszüntetése, csővezetékek, lefolyócsövek javítása és cseréje falban és földbenCsőtörések, lefolyóhibák elhárítása lakásban és udvarban egyaránt.Mosdókagylók, mosogatótálcák, kádak, mosógépek, mosogatógépek bekötése. Sarokcsapok, flexi csövek és fali-elzárók hibáinak kiküszöböléseWC csészék, WC tartályok szerelése. Udvari-, kerti csapok, téli elzárók cseréje, nyomó vízvezetékek, lefolyó vezetékek javítása ásással és anyagbeszerzéssel.

Vízszerelés vízszerelőink rövid határidővel vállalják teljes vízvezeték rendszerek felülvizsgálatát korszerűsítését, felmérését, javítását, cseréjét, valamint fürdőszobák, konyhai és egyéb vizesblokkok rendszereinek tervezését, átalakítását, felújítását, kivitelezését, illetve teljes körű vízszerelés és vízvezeték szerelési munkák elvégzését GARANCIÁVAL. Vízszerelés vízvezeték szerelés, átalakítás, javítás. Házak teljes körű víz – fűtés – csatornarendszer kiépítése.Fürdőszoba kiépítés ,felújítás (kőműves-burkoló munkával együtt )Épületek víz- és szennyvíz rendszerének tervezése, kiépítése,felújítása, javítása, átalakításaCsapok, csaptelepek és egyéb vízszerelési berendezések (WC, mosdó, mosogató, szifonok, tartályok stb.) javítása, cseréje Csőtörések, csőrepedések, beázások feltárása, megszüntetése.Régi elöregedett csővezetékek cseréje.Strangok cseréje (vízvezeték,lefolyó vezeték)Villanybojler szerelés, csere.Mosó-mosogatógépek szakszerű bekötése. Zuhanyzók ,kádak, kiépítése. Udvari nyomó- és lefolyóvezetékek kiépítése földmunkával .

Gáz szerelő - Kazán szerelés - Gázkazán csere - Gázkazán szerelés - Gázkészülék csere - Kondenzációs kazán - Gázkészülék szervíz - Gázkészülék javítás - Gázvezeték felülvizsgálat - Kémény épités - Kéménybélelés - Gáz szerelés - Gázvezeték szerelés - Központi fűtés szerelés - vízvezeték szerelés - Fűtés tisztítás 06-30-9775-738

Gázvezeték szerelés - Gázkészülék javítás - Gázkazán csere - Gázkazán szerelés - Gázkazán javítás - Gázkészülék karbantartás - Gázkészülék csere 06 -30 - 9775-738 Karbantartás fontosságaEgy gázkazán egy szezon alatt akár 1500-3000 órát is üzemelhet. A gyártók gázkészülékek biztonságos működése érdekében előírják - ajánlják , évenkénti felülvizsgálatot karbantartást. A megfelelően elvégzett karbantartáskor kiszürhetőek ,az üzemeltető álltal nem észlet hibák is ,megelőzve a szezon alatti meghibásodásokat. A gázkészülék elkoszolódásából ,vagy nem megfeleő beálításból adódó veszteség kb. 6-10%-kal nagyobb energiafogyasztást is jelent!

Fűtés tisztítás - Fűtésrendszer tisztítás - Radiátor tisztítás - Padlófűtés tisztítás - Falfűtés tisztítás - Fűtésrendszerek vegyszeres kezelése ( GEL - FERNOX ) VÍZMELEGÍTŐK,KAZÁNOK ,FŰTÉS RENDSZEREK Régi fűtésrendszereknél sokszor előforduló hiba,nem megfelelő hőátadás vezetékekben radiátorokban hőcserlélőben lerakodott rendszeriszap,ez a törmelék nagymértékben gátolja a keringést ,és a megfelelő hőátadást.

Fűtésszerelés , padlófűtés szerelés , falfűtés szerelés - padlófűtés tisztítás . Központi fűtés szerelés ,radiátor szerelés , radiátor csere, 06-30/9775-738  HORVÁTH ÉS TSA

Gázkonvektor csere - szervíz - felülvizsgálat - ellenörzés  06-30/9775-738

Vízkő , vízkőmentesítés  kazánok, bojlerek , hőcserélők  06-30/9775-738 Főleg a használati meleg vizet előállító "átfolyós" készülékeknél, magasabb keménységű hálózati víz esetében gyakori a hőcserélő csöveinek belső vízkövesedése.Ennek jele, hogy a víz nyitott csapnál is csak kis sugárban folyik. Meleg víz ingadozik ,meleg víz egy idő után hidegre vált. Ha így használjuk a készüléket az elégetett gáz égésterméke nem hűl le, ez hatásfokcsökkenést okoz, 10-20% többlet energia felhasználás és a hőcserélő gyors tönkremeneteléhez vezethet. A csövekben lerakódott vízkő a hőcserélő savazásával távolítható el. A savazással nem érdemes házilagosan próbálkozni, mert az csak átmeneti eredményt hoz. Jól felszerelt szervizünk rendelkezik savazó berendezéssel, amely nagynyomású vegyszerszivattyú segítségével áramoltatja át a hőcserélőn az annak anyagának figyelembevételével megválasztott vegyszert, az eldugottabb belső részeken is biztosítva a vízkő feloldását. A hőcserélő belső elszennyeződését nem csak vízkő okozhatjahanem a fűtési rendszerekből bejutó korróziós termék, olaj és más szennyeződés. Általában ez nem okoz működésképtelenséget "csak" a készülék zajos üzemét eredményezi. A legtöbb esetben a hőcserélő belső mosásával a zaj megszüntethető. Ezt a mosást sem lehet házilag elvégezni, mert a mosó vegyszert a hőcserélő és a szennyeződés anyagának ismeretében kell megválasztani, és a vízkőoldáshoz hasonlóan nagy sebességgel áramló vegyszerrel elvégezni.

Gázszerelés , Gázvezeték Műszaki Biztonsági felülvizsgálat , Gázvezeték szerelés, Gázvezeték ellenörzés hibaelhárítás 06-30-9775-738    ( HIRDETÉSI FELÜLET BÉRELHETŐ HAVI 6.000 Ft (Br)

ARISTON  Márkaszervíz  06-30-9775-738 - Ariston gázbojlerek javítása cseréje.